Om Brunner

 • KAKELUGNAR
  Kakelugnar
 • KAMINER
  Kaminer
 • VATTENBURNA KAKELUGNAR
  Vattenburna kakelugnar
 • VATTENBURNA KAMINER
  Vattenburna Kaminer
 • SYSTEMKAMINER
  Systemkaminer
 • SYSTEMUGNAR
  Systemugnar
 • SYSTEMUGNAR KSO
  Systemugnar KSO
 • SYSTEMUGN BSG
  Systemugn BSG
 • IRON DOG
  Iron Dog
 • BASUGNAR
  Basugnar
 • KONTROLLSYSTEM
  Kontrollsystem
 • VÄRMECENTRAL
  Värmecentral
 • GRILLNING & BAKNING
  Grillning & bakning

Om Brunner

 
About Us

... är jordnära människor som arbetar i ett traditionsrikt familjeföretag i Tyskland vid den bayerska gränsen till Österrike.

Vi på Brunner är uppriktiga männskor och är för det mesta glada och vi är stolta över vårt företag.

Traditionella värden och modern vetenskap går i hand hos oss.

Vår fina atmosfär på företaget möjliggör att vi kan tillverka produkter, som kvalitativt och tekniskt sett uppfyller högsta krav.

Vi gör allting själv

Detta kan kanske låta lite gammalmodigt, men har visat sig fungera bra för oss. Det är endast om medarbetarna känner till helheten, som de med stolthet och själ kan engagera sig i produkterna - och detta känns.

Det hela börjar med själva konstruktionen, som görs av våra ingeniörer och tekniker. Det fortsätter sedan med prototyptillverkningen, labbtesterna och sedan tillverkningen i vårt eget gjuteri. Monteringen och kontrollen är de sista pusselbitarna, innan den färdiga produkten lämnar vår fabrik.

Om vi skulle hitta något som kan förbättras, så gör vi det gärna och med en gång.

Det handlar ju om våra produkter.

 

 

Gjuteriet Ortrander Eisenhütte

I vårt traditionella gjuteri, det internationella gjutcentret i Ortrand (södra Brandenburg), sköts tillverkningen och monteringen. Gjuteriet är ett av de allra modernaste i hela Europa, vars målsättning alltiv varit högsta kvalitet och innovativ teknik. Här jobbar 220 medarbetare som tillverkar gjutna delar till fordons- och ugnstillverkningen.

Gjutjärn - det bör du insistera på

Sedan forntiden har gjutjärn varit det naturliga valet för eldstäder. Detta material har två klara fördelar: Gjutjärn är stabilare och töjer sig mindre än stålplåt. dessutom flagar det mindre, passningen är bättre och är mer vridningsstyvt.

Det är därför BRUNNER satsar på gjutjärn vid tillverkningen av sina kakelugnar. För att minska spänningar och underlätta byte av delar, är ugnarna skruvade istället för svetsade.

 

 

Pris och kvalitet
"Alla" är billigare än BRUNNER! - Och det fyller oss med stolthet!

För att: En investeing i en kakelugn har alltid visat sig överlägsen en billig lösning

Faktum är att alla jämförbara produkter hos våra konkurrenter är betydligt billigare - och med all rätt. BRUNNERs produkter är de mest framgångsrika som finns och är under senare år den mest monterade kakelugnsinsatsen i alla hantverksmässigt uppförda kakelugnar.

Orsaken: Det kan vara så att BRUNNERs uppfattning om vikt och kontruktion varit tillräckligt övertygande. Lägg sedan till de ypperliga kvalitets- och funktionsdetaljerna som våra medarbetare sysselsätter sig med varje dag. Utöver detta kommer sedan den goda servicen och företagsandan, som vi vill låta våra kunder ta del av.

BRUNNER är helt enkelt värd sitt pris.

Kvalitet som stämmer!

En produkt från BRUNNER och dess kvalitet avgörs av många faktorer. För det ena är det den företagsinterna hantverkstraditionen och för det andra beredskapen att hela tiden testa något nytt och att vidareutveckla våra produkter. Med trots all teknikentusiasm gäller principen: ju enklare desto bättre.

Det tekniskt genomförbara och det moderna kombineras på så sätt, elegant med det traditionella och det beprövade.

BRUNNER - made in Germany

Tradition och hantverk har också att göra med hemtrakten. Därför avstår BRUNNER från billig tillverkning i Östeuropa eller Asien. En BRUNNER ugn tillverkas därför i Tyskland av välutbildade fackmän.

Detta gäller även för vårt materialval. Den beprövade långa livslängden och pålitligheten av våra BRUNNER insatser baserar framför allt på den högsta kvaliteten av de använda materialen.